För företagsamma kvinnor i Östra Göinge

Aktuellt

Här presenterar vi information om viktiga händelser för Queenia LRC Östra Göinge, som t ex utmärkelser och bidrag.

Härmed presenteras vårt sommarmagasin!

04 juli 2018

Härmed presenteras vårt sommarmagasin!

I samarbete med vårt medlemsföretag Espresso Reklam presenterar vi härmed Göinge Näringsliv Sommarmagasin som bl a levereras som en bilaga till tidningen Allt om Göinge.
Bilagan kommer att delas ut till våra medlemmar och annonsörer men kommer även att fås tillhanda när vi ses vid olika evenemang framöver.

Det går bra att även läsa den digitalt via länken: https://issuu.com/competencereklambyra/docs/gn_magasin1_2018_issuu?e=2818181/62874386

Vi passar även på att önska Er alla en riktigt skön sommar! 

Styrelsen 

PRAO-PLATSER SÖKES!!

25 juni 2018

Varje läsår är ca 350 elever från Göingeskolan och Snapphaneskolan ute på prao. Åttorna har två veckor på vårterminen och niorna en vecka på höstterminen.

Nu har planeringen inför läsåret 2018/19 börjats i grundskolan och enligt lag är det numera obligatoriskt med Prao för årskurs åtta och nio.

Vi ser prao som ett fantastiskt tillfälle att kunna visa bredden av yrken som finns i kommunen och introducera elever i hur en arbetsplats fungerar.

Har du möjlighet att ta emot praoelev kommande läsår och visa vikten av ditt jobb för eleven?

Anmälan är inte bindande utan visar bara på en möjlig praoplats. Det är upp till eleven själv att kontakta dig och söka platsen. Skolan skickar sedan bekräftelse med närvaro/omdöme till praoplatsen. Denna sänds tillbaka till oss när praoperioden är över.

Här nedan kan du anmäla ditt intresse om att erbjuda praoplats.

www.ostragoinge.se/prao

Trevlig sommar!

Ulla Andersen och Anette Westerholm
Studie- och yrkesvägledare i Östra Göinge kommun

 

Full fart på Tydingesjöns Camping & Festplats

08 juni 2018

Full fart på Tydingesjöns Camping & Festplats

Nu hälsar vi våra nya medlemmar Tydingesjöns Camping & Festplats välkomna till Göinge Näringsliv!

Jag träffade Pia Mattsson för några veckor sedan, som tillsammans med sin man Stefan Arnesson och Danne Stråhed driver Tydingesjöns Camping & Festplats sedan 1 år tillbaka. Innan Pia och hennes man tog över företaget, drev de Mossby Kaffestuga i Mossbystrand vid Abbekås i 13 år.

Det var full aktivitet på Campingen vid vackra Tydinge Sjön, när jag kom dit på förmiddagen. Bl a höll man på att montera upp en scen till ett kommande evenemang. Pia berättade om allt som händer på Campingen med allt i från dans, loppis, MC-och Bilcafe´, allsång och uthyrning av stugor och campingplatser. Ändå satt Pia så lugn och trygg och tog en kopp kaffe med mig på deras uteservering, fast de ropade på henne från alla håll och kanter.

Vi önskar dem fortsatt lycka till med sin verksamhet och ser fram emot att få träffas på våra kommande evenemang och nätverksträffar i Göinge Näringsliv. 

Mer information om Tydingesjöns Camping & Festplats finns på följande hemsida: www.tydingesjon.com

Grattis till Årets Queenia och Årets Företagare 2017

10 maj 2018

 

Göinge Afton gick av stapeln igår den 9 maj i Knislinge Folkets Park och där korade vi Årets Queenia: Sylvia Devnell på Malmbergs Gastro AB samt Årets Företagare: Anders Barrklint på Glimakra of Sweden.

Ett stort GRATTIS till Er och Lycka Till med Ert fortsatta fantastiska arbete!

GRATTIS säger vi även till Er andra pristagare och Årets Göinge Ingela Winther!!

En mycket trevlig och underhållande kväll i Folkets Park. Tack till alla som närvarade!

Camilla Ordförande 

 

 

 

 

 

Cafe´Haack i Broby får Ni bara inte missa!

25 april 2018

Cafe´Haack i Broby får Ni bara inte missa!

Detta mysiga cafe´i Broby på Kristianstadsvägen 7, med helt underbara danska "smörrebröd" och bakelser och andra delikatesser.

Jag tog en sväng inom Anne-Grethe igår och tog mig en kopp kaffe och lite smarrigt till. Anne-Grethe har drivit cafeet sedan 2014 och det har blivit väldigt välbesökt. Hon har alltid fullt upp med gäster och med beställningar. Dessutom är Anne-Grethe alltid pigg och glad och man känner sig välkommen. Hon är dessutom en utav våra medlemmar på Göinge Näringsliv. Förra året korades hon till Årets Göing 2017 i Östra Göinge kommun. 

Öppettiderna är:
Tis-Fre 7.00-15.00
Lör: 9.00-14.00

För mer information och beställningar se: www.cafehaack.vpsite.se eller Facebook.

Camilla Ordförande Göinge Näringsliv

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

18 april 2018

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

I lördags den 14 april besökte vi Göinge Träningscenter i Sibbhult i samband med deras invigning av sin fina och fräscha anläggning. Det var fyra glada ägare av Göinge Träningscenter som tog emot oss som dels ville gratulera till invigningen och dels de som var där för att inviga genom att köra ett träningspass.

Anläggningen i Glimåkra finns kvar sedan tidigare och båda anläggningarna drivs utav: Malin Alricsson, Camilla Leo Malmberg, Dennis Eliasson och Tomas Alricsson. Alla fyra är förutom delägare också aktiva instruktörer samt PT.

För medlemmar i Göinge Näringsliv samt Queenia bjuder Göinge Träningscenter på startavgiften som ligger på 800 kr. OBS!! Det gäller för båda anläggningarna

Kontakta oss innan du ämnar besöka Göinge Träningscenter så vi kan meddela dem och bekräfta ditt medlemskap i Göinge Näringsliv eller Queenia.

För mer information om Göinge Träningscenter: www.goingetraningscenter.se

Lycka till säger vi till gänget!

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

04 april 2018

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

Nu presenterar vi en utav våra nya medlemmar där vi gjorde ett företagsbesök för några veckor sedan: KompetensArena NordOst AB - arenan för kompetensutveckling i nordöstra Skåne som sedan 2014 drivs av Peter Carlsson. 

Sedan fyra år tillbaka finns, i nordöstra Skåne, en väl etablerad verksamhet som ger näringsliv och offentlig sektor mycket goda förutsättningar att arbeta med kompetensutveckling. KompetensArena NordOst AB tillhandahåller en mängd olika aktiviteter som stödjer det strategiska kompetensutvecklingsarbetet ute i organisationerna.  


Peter har under mycket lång tid samarbetat med ett flertal små, medelstora och stora företag när det gäller ledarskaps- & ledningsutveckling, rekrytering, verksamhetsutveckling m.m.  Verksamhetsidén bygger på att företag och organisationer ansluter sig till Kompetensarenan för att utveckla ett långsiktigt samarbete med syfte att ge företagen/organisationerna de bästa förutsättningar för att arbeta med strategisk kompetensutveckling.


Det totala utbudet som erbjuds på Kompetensarenan har helt och hållet sitt ursprung i det kartlagda behovet av kompetensutveckling som identifierats hos de anslutna företagen och organisationerna. 

Exempel på aktiviteter:
*Förhandlingsteknik
*Retorik - stärk din personliga genomslagskraft
* Säljutbildningar
*Ledarskap för 1:a linjens chefer/arbetsledare
*Excel
*Seminarium om Kompetensutveckling & lärande
* GDPR, Dataskyddsförordningen
* Bättre arbetsmiljö
*Stöd för att få ut optimala resultat och effekter av de genomförda kompetenstvecklingsaktiviteterna


Vill du veta mer om KompetensArena NordOst AB besöker du vår hemsida www.kompetensarenan.se eller kontaktar Peter antingen via peter@kompetensarenan.se eller 0733-502 786.

kompetensarena

Företagsbesök Cosmetic Perfection

03 mars 2018

Företagsbesök Cosmetic Perfection

Erica är en driven tjej med många järn i elden. För lite mer än tre år sedan bestämde hon sig att bli egen företagare inom skönhetsbranschen och som fransstylist. Allt från färgning och förlängning av ögonfransar och bryn till kosmetisk tatuering eller 3D bryn som det kallas på fackspråk. Det sistnämnda har blivit mycket efterfrågat på marknaden. Erica har blivit så rutinerad inom sitt område att hon kör utbildningar i Fransförlängning, Lash lift, bryn färg och form, Trådning och 3D bryn. Frans-skolorna finns nu på 8-9 ställen runt om i Sverige där Erica har fransstylister som utbildar i hennes märke.

Att arbeta dagligen med ögonfransförlängning innebär att du exponeras för ett snabblim som innehåller cyanoakrylater. Det kan innebära hälsobesvär för den som arbetar med det och som kan orsaka otrevliga symtomer såsom astma och allergi. Erica blev tyvärr drabbad och flera i hennes omgivning tyckte hon skulle lägga ner sin verksamhet och arbeta med annat. Men Erica är inte den som ger upp så lätt, utan hon började forska om det fanns någon form av hjälpmedel för att minska inandningen av cyanoakrylater. I samarbete med Dräger och kunniga läkare tog Erica fram en fläktassisterad andningsmask som är det säkraste skyddet på marknaden och som skyddar ansikte och andning till max. Och nu är Erica ensam återförsäljare av maskerna som är det enda heltäckande andningsskydd på marknaden. Fantastiskt!

Naturligtvis passade jag på att göra en behandling, färg och form av mina bryn. Är så nöjd med resultatet så jag kanske t om jag vågar ge mig på 3D bryn vid nästa tillfälle? Erica lovar att det inte gör ont.

Erica har även andra behandlingar såsom Microneedling, för ansiktet m m. Microneedling är en fantastiskt, hudföryngrande ansiktsbehandling som trollar bort fina linjer, mindre ärr och pigmentfläckar.
Vill ni veta mer om Erica och vilka behandlingar hon utför i sin salong så besök hennes hemsida: www.cosmeticperfection.se

// Camilla Larsson

Nytt telefonnummer

01 mars 2018

Nytt telefonnummer

Vi är redan framme i 2018 och fast telefoni blir allt mer ovanligare. Vi har nu gått över från vår fasta telefon till ett mobilnummer. Vi har alltså nu ett nytt telefonnummer som ni kan nå oss på.

Det nya telefonnumret är 070-657 61 19.

Göinge Näringslivs Magasin

16 februari 2018

Göinge Näringslivs Magasin

Göinge Näringsliv har tidigare producerat ett par exklusiva näringslivsmagasin för distribution ut till både hushåll och företag. Magasinen har utöver det även distribuerats vidare genom att många av oss företagare delat ut dem till våra respektive externa kunder, leverantörer, vid mässor etc. Eftersom de mottagits mycket positivt, haft stor påverkan på flera av er företagare och lyft näringslivet totalt sett, så har vi beslutat att fortsätta synliggöra företag och goda insatser. Detta för att på så sätt generera fler affärer internt, men också för att skapa ett större intresse för nya externa relationer och i slutänden för Göinge Näringsliv.

Magasinet kommer att produceras av Espresso reklambyrå, som då är en av Göinge Näringslivs medlemmar. Espresso reklambyrå har producerat tidningar och magasin i många år. Mest känt för oss är då tidningen Allt om Göinge. Beräknad utgivning för vårt första nummer är i april. Vi räknar med att ge ut två nummer årligen, för att på så sätt få lite frekvens och kunna följa upp insatser och projekt.

Magasinet är reklamfinansierat. Prisnivån är dock lågt satt för att på så sätt ge alla en möjlighet att kunna närvara. Alla som annonserar får några extra magasin som ni kan sprida till era kunder, leverantörer etc. utanför kommunen. På så sätt hjälps vi åt med en exklusiv spridning.

Ni som redan nu känner att ni vill nå ut till alla företagare och berätta om er verksamhet, kan kontakta Jimmy Ekborg. All information om priser, storlekar och kontaktuppgifter, får ni genom att klicka på länken nedan. Jimmy kommer sen att kontakta er för vidare information kring magasinet och vilka möjligheter det innebär för dig.

Annonseringen är i första hand som ”Natives”. Alltså som intressanta och säljande reportage, där vi utgår från den unika och exklusiva fördel som varje framgångsrikt företag erbjuder. Därmed kan alla företag och privatpersoner läsa om allt det fantastiska som du erbjuder - med hjälp av ett intressant reportage.

Klicka här för att läsa mer

Inbjudan till årsstämma 2018

13 februari 2018

Inbjudan till årsstämma 2018

Härmed bjuder vi in alla våra medlemmar till årsstämma torsdagen den 8 mars klockan 18:30 på Medvind i Glimåkra.

För mer information klicka här

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

20 januari 2018

Besök hos medlemsföretag: Glimakra of Sweden

I slutet av december gjorde vi i styrelsen ett besök på Glimakra of Sweden. Dels för att gratulera till Guld-priset i designtävlingen German Design Award  och dels för att höra hur det i allmänhet är på Glimakra of Sweden som är ett utav våra medlemsföretag. 

Vi mottogs av VD Anders Barrklint, som efterträdde VD Ronny Englund april 2017. Dessutom träffade vi också Produktutvecklingschef Kari Pylkkönen som berättade mer om utmärkelsen i German Design Award och om produkten Wakufuru, som är designat av Johan Kauppi. En mycket spännande resa och innovativ formgivning som ledde fram till utmärkelsen. 

Företaget har funnits i Glimåkra sedan 1948 och tidigare känt som Vävstolsfabriken och precis som av namnet tillverkade vävstolar. Omkring 80-talet förändrades dock tillverkningen mot mer designade inredningsprodukter till offentlig miljö och så än idag. Allt ifrån specialdesignade fönster till vägg-och skärmsystem i kompaktlaminat. Idag har företaget ca 100 anställda varav 65 i Glimåkra och 35 i Tranås. Företaget ingår i Garpco-koncernen.

Vi kommer att följa dem i deras fortsatta spännande arbete med utveckling av Glimakra of Sweden in i det nya året och önskar dem all framgång!


Mer information om företaget och om utmärkelsen hittar ni på deras hemsida: www.glimakra.com

 

 

Glimåkra of Sweden

Lyckad After Work

24 november 2017

Lyckad After Work

En lyckad kväll med brett spektrum.

Allt från 1500-talets historia kring Broby Gästis uppkomst och kungligheter, till underhållning hämtad från Las Vegas till en annan kunglighet, självaste Elvis the King.

Men även innehåll av mer allvarlig och viktig karaktär, som försäkringar och placering av kapital. Ola och Robert som är professionella rådgivare från Försäkringsförmedlarna i Kristianstad, informerade oss om vad deras företag kan stå till tjänst med. Både för företagare och privatpersoner för långsiktig ekonomisk trygghet.

Under kvällen passade vi även på att avtacka Anders Bengtsson för hans goda arbete i styrelsen Göinge Näringsliv.

Tack alla som bidrog till en mycket trevlig kväll och tack till Broby Gästis som bjöd på en fantastisk smakupplevelse i en vacker och hemtrevlig miljö. Så härligt att se att Gästgivargården i Broby fått nytt liv igen.

Elvis with the tattoos! Tack för din skönsjungande sång och roliga historier. Ta gärna med din Fru Persilja nästa gång vi ses.

loggaGN  queenia logga    BG logo sv   FF RGB

afterwork1

afterwork3

afterwork4

afterwork5

afterwork6

afterwork7

Queenia

070 - 657 61 19
info@queenia.se
Box 15, 280 64 Glimåkra
Källbogatan 1, 280 64 Glimåkra

Facebook