För ett utvecklande näringsliv i Östra Göinge

BRAINSTORM PÅ GÄSTIS I BROBY DEN 9 OKTOBER

16 september 2018

QUEENIA HÖSTSTORMAR PÅ GÄSTIS I BROBY  

            

Välkommen på Brainstormsafton på Gästis i Broby tisdag den 9 oktober kl 18.30                                                                                                                                                                             

Under kvällen kommer vi att fokusera på nätverket Queenia och hur vi vill forma det framöver.

Hur har det hittills varit och hur vill vi att nätverket ska se ut framöver? Vad kan vi förbättra? Nya tankar, ideér och forum inom ramen av Queenia. Kurser och seminarium? Mentorskap?

Vi bjuder på något lätt tilltugg, kaffe och the.
Din anmälan och antalet som kommer, vill vi ha senast den: 5/10 till sylvia@malmbergsgastro.se
OBS: Meddela oss i anmälan om du är i behov av annan kost p g a ev allergi

Välkomna!
Camilla Larsson
Ordförande Göinge Näringsliv

Lena Karlsson
Styrelseledamot Göinge Näringsliv/Ambassadör Queenia

Sylvia Devnell
Malmbergs Gastro AB/Ambassadör Queenia

PS: Vid frågor kontakta Camilla Larsson: 0730-566 751

 

Workshop I FEEDBACK, tisdag 25 september

03 september 2018

 

Kompetensarenan Nordost anordnar Workshop I FEEDBACK, tisdag 25 september
Ett Intressant ämne och en fantastisk ledare som kan inspirera som få: Shalini Persson


Syftet med vår workshop i feedback är att förändra den grundläggande olust eller rädsla, som många har när det gäller feedback, till inspiration och lust att använda detta fantastiska utvecklingsverktyg. Ledare för denna workshop är Shalini Persson som under många år genomfört mycket uppskattade utbildningar i Retorik – stärk din personliga genomslagskraft.
För mer information om kursen, pris samt anmälan: www.kompetensarenan.se 


Missa inte: För Er som är medlemmar i Göinge Näringsliv/Queenia har ni 15% rabatt på utbudet av kurser och seminarium hos Kompetensarenan.

Välkommen med era deltagaranmälningar!

 

 

GLÖM EJ....!!!

24 augusti 2018

Sista anmälningsdag den 1 sept till "Bryggsegling MS Immeln" den 5 september kl 19.00.

info@goingenaringsliv.se

DAGS ATT BOKA 5 SEPTEMBER KL 19.00

06 augusti 2018

Den 5 september ser vi fram emot en trevlig afton på MS Immeln kl 19.00. Dock blir det ingen utfärd på Immelnsjön p g a torkan men vi kommer att ha vårt evenemang på färjan ändå vid kajen vid Immelns Kanotcenter.

Inbjudan kommer till Er medlemmar i Göinge Näringsliv samt Queenia inom kort samt mer information om kvällen och anmälan.

Vi ses snart!

Styrelsen

Härmed presenteras vårt sommarmagasin!

04 juli 2018

Härmed presenteras vårt sommarmagasin!

I samarbete med vårt medlemsföretag Espresso Reklam presenterar vi härmed Göinge Näringsliv Sommarmagasin som bl a levereras som en bilaga till tidningen Allt om Göinge.
Bilagan kommer att delas ut till våra medlemmar och annonsörer men kommer även att fås tillhanda när vi ses vid olika evenemang framöver.

Det går bra att även läsa den digitalt via länken: https://issuu.com/competencereklambyra/docs/gn_magasin1_2018_issuu?e=2818181/62874386

Vi passar även på att önska Er alla en riktigt skön sommar! 

Styrelsen 

PRAO-PLATSER SÖKES!!

25 juni 2018

Varje läsår är ca 350 elever från Göingeskolan och Snapphaneskolan ute på prao. Åttorna har två veckor på vårterminen och niorna en vecka på höstterminen.

Nu har planeringen inför läsåret 2018/19 börjats i grundskolan och enligt lag är det numera obligatoriskt med Prao för årskurs åtta och nio.

Vi ser prao som ett fantastiskt tillfälle att kunna visa bredden av yrken som finns i kommunen och introducera elever i hur en arbetsplats fungerar.

Har du möjlighet att ta emot praoelev kommande läsår och visa vikten av ditt jobb för eleven?

Anmälan är inte bindande utan visar bara på en möjlig praoplats. Det är upp till eleven själv att kontakta dig och söka platsen. Skolan skickar sedan bekräftelse med närvaro/omdöme till praoplatsen. Denna sänds tillbaka till oss när praoperioden är över.

Här nedan kan du anmäla ditt intresse om att erbjuda praoplats.

www.ostragoinge.se/prao

Trevlig sommar!

Ulla Andersen och Anette Westerholm
Studie- och yrkesvägledare i Östra Göinge kommun

 

Full fart på Tydingesjöns Camping & Festplats

08 juni 2018

Full fart på Tydingesjöns Camping & Festplats

Nu hälsar vi våra nya medlemmar Tydingesjöns Camping & Festplats välkomna till Göinge Näringsliv!

Jag träffade Pia Mattsson för några veckor sedan, som tillsammans med sin man Stefan Arnesson och Danne Stråhed driver Tydingesjöns Camping & Festplats sedan 1 år tillbaka. Innan Pia och hennes man tog över företaget, drev de Mossby Kaffestuga i Mossbystrand vid Abbekås i 13 år.

Det var full aktivitet på Campingen vid vackra Tydinge Sjön, när jag kom dit på förmiddagen. Bl a höll man på att montera upp en scen till ett kommande evenemang. Pia berättade om allt som händer på Campingen med allt i från dans, loppis, MC-och Bilcafe´, allsång och uthyrning av stugor och campingplatser. Ändå satt Pia så lugn och trygg och tog en kopp kaffe med mig på deras uteservering, fast de ropade på henne från alla håll och kanter.

Vi önskar dem fortsatt lycka till med sin verksamhet och ser fram emot att få träffas på våra kommande evenemang och nätverksträffar i Göinge Näringsliv. 

Mer information om Tydingesjöns Camping & Festplats finns på följande hemsida: www.tydingesjon.com

Grattis till Årets Queenia och Årets Företagare 2017

10 maj 2018

 

Göinge Afton gick av stapeln igår den 9 maj i Knislinge Folkets Park och där korade vi Årets Queenia: Sylvia Devnell på Malmbergs Gastro AB samt Årets Företagare: Anders Barrklint på Glimakra of Sweden.

Ett stort GRATTIS till Er och Lycka Till med Ert fortsatta fantastiska arbete!

GRATTIS säger vi även till Er andra pristagare och Årets Göinge Ingela Winther!!

En mycket trevlig och underhållande kväll i Folkets Park. Tack till alla som närvarade!

Camilla Ordförande 

 

 

 

 

 

Cafe´Haack i Broby får Ni bara inte missa!

25 april 2018

Cafe´Haack i Broby får Ni bara inte missa!

Detta mysiga cafe´i Broby på Kristianstadsvägen 7, med helt underbara danska "smörrebröd" och bakelser och andra delikatesser.

Jag tog en sväng inom Anne-Grethe igår och tog mig en kopp kaffe och lite smarrigt till. Anne-Grethe har drivit cafeet sedan 2014 och det har blivit väldigt välbesökt. Hon har alltid fullt upp med gäster och med beställningar. Dessutom är Anne-Grethe alltid pigg och glad och man känner sig välkommen. Hon är dessutom en utav våra medlemmar på Göinge Näringsliv. Förra året korades hon till Årets Göing 2017 i Östra Göinge kommun. 

Öppettiderna är:
Tis-Fre 7.00-15.00
Lör: 9.00-14.00

För mer information och beställningar se: www.cafehaack.vpsite.se eller Facebook.

Camilla Ordförande Göinge Näringsliv

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

18 april 2018

Grattis till nya Göinge Träningscenter i Sibbhult

I lördags den 14 april besökte vi Göinge Träningscenter i Sibbhult i samband med deras invigning av sin fina och fräscha anläggning. Det var fyra glada ägare av Göinge Träningscenter som tog emot oss som dels ville gratulera till invigningen och dels de som var där för att inviga genom att köra ett träningspass.

Anläggningen i Glimåkra finns kvar sedan tidigare och båda anläggningarna drivs utav: Malin Alricsson, Camilla Leo Malmberg, Dennis Eliasson och Tomas Alricsson. Alla fyra är förutom delägare också aktiva instruktörer samt PT.

För medlemmar i Göinge Näringsliv samt Queenia bjuder Göinge Träningscenter på startavgiften som ligger på 800 kr. OBS!! Det gäller för båda anläggningarna

Kontakta oss innan du ämnar besöka Göinge Träningscenter så vi kan meddela dem och bekräfta ditt medlemskap i Göinge Näringsliv eller Queenia.

För mer information om Göinge Träningscenter: www.goingetraningscenter.se

Lycka till säger vi till gänget!

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

04 april 2018

Företagsbesök Kompetensarena Nordost

Nu presenterar vi en utav våra nya medlemmar där vi gjorde ett företagsbesök för några veckor sedan: KompetensArena NordOst AB - arenan för kompetensutveckling i nordöstra Skåne som sedan 2014 drivs av Peter Carlsson. 

Sedan fyra år tillbaka finns, i nordöstra Skåne, en väl etablerad verksamhet som ger näringsliv och offentlig sektor mycket goda förutsättningar att arbeta med kompetensutveckling. KompetensArena NordOst AB tillhandahåller en mängd olika aktiviteter som stödjer det strategiska kompetensutvecklingsarbetet ute i organisationerna.  


Peter har under mycket lång tid samarbetat med ett flertal små, medelstora och stora företag när det gäller ledarskaps- & ledningsutveckling, rekrytering, verksamhetsutveckling m.m.  Verksamhetsidén bygger på att företag och organisationer ansluter sig till Kompetensarenan för att utveckla ett långsiktigt samarbete med syfte att ge företagen/organisationerna de bästa förutsättningar för att arbeta med strategisk kompetensutveckling.


Det totala utbudet som erbjuds på Kompetensarenan har helt och hållet sitt ursprung i det kartlagda behovet av kompetensutveckling som identifierats hos de anslutna företagen och organisationerna. 

Exempel på aktiviteter:
*Förhandlingsteknik
*Retorik - stärk din personliga genomslagskraft
* Säljutbildningar
*Ledarskap för 1:a linjens chefer/arbetsledare
*Excel
*Seminarium om Kompetensutveckling & lärande
* GDPR, Dataskyddsförordningen
* Bättre arbetsmiljö
*Stöd för att få ut optimala resultat och effekter av de genomförda kompetenstvecklingsaktiviteterna


Vill du veta mer om KompetensArena NordOst AB besöker du vår hemsida www.kompetensarenan.se eller kontaktar Peter antingen via peter@kompetensarenan.se eller 0733-502 786.

kompetensarena

Nytt telefonnummer

01 mars 2018

Nytt telefonnummer

Vi är redan framme i 2018 och fast telefoni blir allt mer ovanligare. Vi har nu gått över från vår fasta telefon till ett mobilnummer. Vi har alltså nu ett nytt telefonnummer som ni kan nå oss på.

Det nya telefonnumret är 070-657 61 19.

Göinge Näringslivs Magasin

16 februari 2018

Göinge Näringslivs Magasin

Göinge Näringsliv har tidigare producerat ett par exklusiva näringslivsmagasin för distribution ut till både hushåll och företag. Magasinen har utöver det även distribuerats vidare genom att många av oss företagare delat ut dem till våra respektive externa kunder, leverantörer, vid mässor etc. Eftersom de mottagits mycket positivt, haft stor påverkan på flera av er företagare och lyft näringslivet totalt sett, så har vi beslutat att fortsätta synliggöra företag och goda insatser. Detta för att på så sätt generera fler affärer internt, men också för att skapa ett större intresse för nya externa relationer och i slutänden för Göinge Näringsliv.

Magasinet kommer att produceras av Espresso reklambyrå, som då är en av Göinge Näringslivs medlemmar. Espresso reklambyrå har producerat tidningar och magasin i många år. Mest känt för oss är då tidningen Allt om Göinge. Beräknad utgivning för vårt första nummer är i april. Vi räknar med att ge ut två nummer årligen, för att på så sätt få lite frekvens och kunna följa upp insatser och projekt.

Magasinet är reklamfinansierat. Prisnivån är dock lågt satt för att på så sätt ge alla en möjlighet att kunna närvara. Alla som annonserar får några extra magasin som ni kan sprida till era kunder, leverantörer etc. utanför kommunen. På så sätt hjälps vi åt med en exklusiv spridning.

Ni som redan nu känner att ni vill nå ut till alla företagare och berätta om er verksamhet, kan kontakta Jimmy Ekborg. All information om priser, storlekar och kontaktuppgifter, får ni genom att klicka på länken nedan. Jimmy kommer sen att kontakta er för vidare information kring magasinet och vilka möjligheter det innebär för dig.

Annonseringen är i första hand som ”Natives”. Alltså som intressanta och säljande reportage, där vi utgår från den unika och exklusiva fördel som varje framgångsrikt företag erbjuder. Därmed kan alla företag och privatpersoner läsa om allt det fantastiska som du erbjuder - med hjälp av ett intressant reportage.

Klicka här för att läsa mer

Göinge Näringsliv

070 - 657 61 19
info@goingenaringsliv.se
Box 15, 289 04 Glimåkra
Källbogatan 1, 289 47 Glimåkra
  Org.nr. 769605-9067

Facebook

Svenskt näringsliv Queenia Östra Göinge kommun